«ДЖУРА-ПРИКОРДОННИК»

«ДЖУРА-ПРИКОРДОННИК»

Вже другий рік поспіль, завдячуючи спільним зусиллям Міністерства молоді та спорту України, Державної прикордонної служби України, Львівської обласної державної адміністрації, збираються юнаки та дівчата з усіх прикордонних районів України на військово-патріотичний вишкіл «Джура-Прикордонник».

У цьому році вишкіл «Джура-Прикордонник 2018» проводився на базі Кінологічного навчального центру ДПСУ у місті Великі Мости, на Львівщині.

Цей вишкіл залучає учнівську молодь до формувань патріотичних цінностей, вивчення кращих українських традицій, вивченню військових формувань, сприяння дружніх відносин між регіонами нашої Держави.

Цього року право взяти участь у вишколі виборов рій «Козацька шабля» ОЗО «Новозбур’ївська школа №1». Протягом шести днів для нас були проведені дуже цікаві заняття та лекції. Ми дізналися про створення прикордонної служби України, відвідали музей Кінологічного центру, побували на екскурсії в місті Жовква, прикордонники розповідали нам про специфіку своєї служби.

На базі Кінологічного навчального центру були проведені цікаві практичні заняття з слідопитства, затримці порушника, військовослужбовці-кінологи показали нам цікавий виступ зі службовими собаками, яких підготовлюють для подальшої служби на кордоні та КПП. Також мали можливість власноруч спробувати себе в дресурі.

На полігоні були проведені цікаві заняття з тактичної медицини, неповної розборці і зборці автомату та пістолету, ознайомились зі зразками стрілецької зброї та техніки яка є на озброєнні у військових.

Відвідування відділу прикордонної служби «Рава-Руська» дала можливість відчути себе справжніми прикордонниками. Цікаво було побачити як насправді несуть службу прикордонники, а саме, як проходить охорона кордону в так звані «зеленій зоні», як на КПП відбувається перевірка документів та огляд автівок.

Цікавими були й змагання з пейнт-болу де можна на практиці закріпити тактичні дії групи під час ведення бою.

Неділя промайнула дуже швидко і ось ми вже крокуємо вулицями Львова святковою ходою під звуки маршу військового оркестру, від якого захоплює дух, від пам’ятника Андрея Шептицького до пам’ятника Степану Бандері, настала пора прощатись і сподіватись на зустріч в наступному році на «Джура-Прикордонник» в Ізмаїлі

Велике дякую хочеться сказати організаторам заходу, прикордонникам, таборовій старшині за чудово проведений час. Окремі слова вдячності хотілося б висловити керівництву району за надану можливість відвідати цей захід, депутатам та голові Новозбур’ївської сільської ради Самойленко Т. І.за фінансову підтримку підростаючого покоління, справжніх патріотів Батьківщини.

Завідувач відділом туристсько-краєзнавчої та військово-патріотичної роботи КЗ «Центр позашкільної роботи» Голопристанської райради Людоговський В.Г.



Усі фотографії із місця заходу можна переглянути «тут»

Кiлькiсть переглядiв: 421