Літня подорож для новачків

Ось і розпочались довгоочікувані літні канікули для учнів та вчителів. Пора відпочинку, набуття здоров’я та нових світоглядів. Це період для подорожей: на річку, на море, до бабусі в інше село та в різні цікаві місця нашої України. Туристські подорожі доступні для різних верств населення вони і є складовою частиною фізичного виховання. Під час подорожей учасники загартовують свій організм, розвивають силу, спритність, витривалість, набувають навичок похідного життя, необхідних у практичній діяльності і побуті.

Так і наш гурток «Юні туристи» КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради Херсонської області, на базі Новозбур’ївського ЗБДО №2 Голопристанської районної ради Херсонської області прийняв участь в триденному пішохідному поході 1-ї ступені складності. Подорож відбулась з 19.06 по 21.06.2018р. за маршрутом – с. Нова Збур’ївка – м. Гола Пристань – ІРК «Зелені Хутори Таврії» – с. Кохани та протяжністю 34 км.

В поході прийняли участь учні 5-7 класів в кількості 10 чоловік та керівники: Гусєв Сергій Олександрович (вчитель фізичної культури) та Ткаченко Маргарита Григорівна (вчитель біології).

Перша подорож для гуртківців – це навчання та набуття досвіду, а даний маршрут вибрано не випадково, різноманітний ландшафт – від ґрунтових, піщаних доріг до стежок в очереті, від лісових насаджень до болотяної місцевості.

На стоянках туристів було заплановано: початкове навчання з греблі на туристичних байдарках (Кардашинський лиман), техніці пішохідного туризму та спортивного орієнтування, а також ознайомлення із рослинним та тваринним світом рідного краю. Не забули також про купання на воді.

Велика подяка Бублику Віталію Сергійовичу, керівнику гуртка «Спортивний туризм» КЗ «Центр позашкільної освіти» за можливості ознайомлення та тренування початкових навичок греблі на туристичних байдарках, а також Сиваку Дмитру Сергійовичу, організатору відпочинку на Рибацькому хуторі «Зелених Хуторів Таврі» за щиру гостинність.

Гусєв С.О.,
учитель фізичної культури
Новозбур’ївського ЗБДО №2,
керівник гуртка «Спортивний туризм»

Фотографії із місця заходу можна переглянути «тут»

Кiлькiсть переглядiв: 201