Юннати Голопристанщини учасники обласної експедиції.

З 18 по 22 червня 2018 року на базі біосферного заповідника «Асканія-Нова» було проведено щорічну обласну наукову експедицію «Дослідження біорізноманіття Біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Ф. Е. Фальц-Фейна». Захід проводився з метою залучення учнівської молоді Херсонської області до пошуково-дослідної, практичної природоохоронної роботи, підвищення рівня екологічних знань. Експедиція проводилася в рамках Всеукраїнського педагогічного експерименту «Екологізація позашкільної діяльності учнівської молоді у взаємодії позашкільного навчального закладу і об’єктів природно-заповідного фонду».

Учасниками заходу стали юннати гуртка «Юні лісівники – дендрологи» КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради, який працює на базі Малокопанівського закладу освіти: Кохальський Володимир та Клименко Сніжана. Діти продемонстрували свою науково-дослідницьку та природоохоронну діяльність, ретельну підготовку, ґрунтовні знання з екології та історії рідного краю, виявили прагнення до дослідження, пізнання, небайдуже ставлення до природи. Кохальський Володимир представив свою роботу «Лісівничо-таксаційні показники деревостану та аспекти охорони гаю «Буркутські ясені».У своїх дослідженнях вихованець описав природниче, історичне та культурне значення місця зростання ясеня звичайного на території Буркутського заповідника, як еталона природничої екосистеми степової зони півдня України. Наші юнні дослідники довели необхідність створення заповідного комплексного пам’ятника природи місцевого значення − гаю «Буркутські ясені».

Протягом чотирьох днів обласної експедиції, діти отримали ґрунтовні знання з історії біосферного заповідника, дізналися про його екологічні, ботанічні, зоологічні особливості. Найважливіший результат – формування в учнів екологічної свідомості та усвідомлення дітьми цінності й унікальності природи.

Андрієць Л.І.

Керівник гуртка КЗ «Центр позашкільної освіти»

/Files/images/2018/novini/cherven/IMG-3df3a1b6a00fd3591ac4bab19f8b6250-V.jpg/Files/images/2018/novini/cherven/IMG-75a906bc0375f77e16118b56d0b6e3e2-V.jpg/Files/images/2018/novini/cherven/IMG-dfcd1a708533d1f3a4c9a40247ed090c-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 255